Adana Kulak İşitme Merkezi

İşitme Engeli Olan Kişiler İçin Mevcut Cihaz Türleri

İşitme engeli olanlar için kullanılabilecek birkaç cihaz vardır. Bu cihazların hepsi çok farklıdır ve bazı kişiler bir cihaz türünü diğerine tercih edebilir. Cihazlardan bazıları şunları içerir:

- İşitme cihazları: Bunlar, sesi daha yüksek ve daha net hale getirmek için yükseltebilen küçük elektronik cihazlardır. Ayrıca arka plan gürültüsüne yardımcı olabilirler.

- FM sistemleri: Bu sistemler, daha sonra işitme engelli kişinin taktığı bir kulaklık tarafından alınan bir mikrofondan ses iletmek için bir radyo alıcısı kullanır.

- Televizyon altyazıları: İzledikleri televizyon programında veya filmde konuşulanları duyamayan kişilere yardımcı olmak için ekranda görünen alt yazılardır.

- Metin telefonları: bu cihazlar, duyamayan kişilerin telefonda konuşmak yerine metin biçiminde ileri geri mesaj yazarak başkalarıyla iletişim kurmasını sağlar."

Giriş: İşitme engelliler için cihazlar pek çok biçimde gelir, ancak hepsinin neye bağlı olarak kendi avantajları ve dezavantajları vardır.

İşitme Cihazının Faydaları hakkında

İşitme cihazları, sesleri duyma yeteneğini geliştirmeye yardımcı olan cihazlardır. İşitme cihazları her yaştan ve her kesimden insan tarafından kullanılabilir. İşitme cihazlarının faydaları çok ve çeşitlidir, ancak en önemlilerinden bazıları şunlardır:

- Hafif ila orta derecede işitme kaybı olanlar için geliştirilmiş yaşam kalitesi

- Gelişmiş iletişim becerileri

- Azaltılmış hayal kırıklığı ve depresyon

- Yeni kelimeler veya deyimler öğrenme yeteneği geliştirildi

- Artan özgüven

Piyasadaki Farklı İşitme Cihazı Türlerinin Karşılaştırılması

İşitme cihazları, büyük oldukları ve çok iyi çalışmadıkları 1970'ler ve 1980'lerden bu yana çok yol kat etti. Artık işitme cihazları daha küçük, daha uygun fiyatlı ve daha iyi ses kalitesi sunuyor.

Piyasada dört ana işitme cihazı türü vardır: geleneksel analog işitme cihazları, daha yeni dijital işitme cihazları, kemik iletimli işitme cihazları ve kulak içi (ITE) veya özel yapım işitme cihazları. Her türün kendi artıları ve eksileri vardır. Örneğin, geleneksel analoglar daha ucuzdur ancak dijital olanlar kadar iyi çalışmazlar. ITE daha pahalıdır ancak kişinin kulak şekline göre özelleştirilir.

Geleneksel Analog İşitme Cihazları

Geleneksel analoglar uzun zamandır ortalıkta dolaşıyor; ilk olarak 1970'lerde tanıtıldılar ve o zamandan beri çok az gelişme kaydettiler. Genellikle diğer seçeneklerden daha ucuzdurlar, ancak aynı zamanda düşük ses kalitesi, daha düşük ses seviyeleri gibi bazı önemli dezavantajları da vardır.

× Canlı Destek